O majmunima i bananama, vakserima i antivakserima, novoj normalnosti i novim kretenima

Piše: dr. Zvonko Džokić

Vic

Da li se sećate vica koji se pojavio prvi put pre dvadesetak godina, u vidu karikature o majmunima i bananama? Da podsetim…

U kavezu punom majmuna stoje merdevine. Ulazi čuvar, prva situacija, stavlja bananu na vrh merdevina i izlazi. Odmah zatim penje se jedan od majmuna, uzima bananu i pojede je u slast sedeći na vrhu merdevina. Tada ulazi grupa čuvara i mlati nemilosrdno sve one koji su ostali dole i sa apetitom i zavišću posmatrali onog koji je ostao na vrhu merdevina i koji još uvek slatko jede svoju bananu. Čuvari zatim izlaze iz kaveza…

Sledi druga situacija. Ponovo ulazi jedan od čuvara i ponovo stavlja bananu na vrh merdevina i izlazi iz kaveza. Ponovo se penje jedan od majmuna, najbrži i najspretniji od svih, uzima bananu i ponovo u slast je jede pred očima drugih. Ponovo ulazi grupa čuvara i ponovo premlaćuje sve one koji su ostali dole, ispod merdevina. Nakon toga čuvari ponovo izlaze i ostavljaju grupu samu.

U trećoj situaciji zaredom ponavlja se sve na isti način, do trenutka kada jedan od majmuna hrabro kreće da se penje da bi pojeo bananu koja se nalazi na vrhu merdevina. E, sada se dešava to da se odjednom svi preostali majmuni u kavezu bace na tog hrabrog majmuna i pretuku ga krvnički!?

Tu završava ova priča o bivšem vicu, sa gorkim ukusom u ustima tadašnjeg posmatrača, nemilim osećajem u njegovim grudima i neprijatnim asocijacijama u glavi.

Reakcija

Izgleda, sa današnje tačke gledišta, da se nešto veoma važno u ovoj priči desilo pa je ostala trajna memorija o njoj, iako je tada nalikovala dobro nacrtanoj humoreski. Godine koje su usledile i događaji koji su ih ispunjavali ukazivali su na to da se u toj priči više radilo o biheviorističkom eksperimentu koji je saopšten u skrivenom obliku, nego o vicu. Usput se povećavalo i uverenje da taj eksperiment nije slučajno bio najavljen ljudima, već je služio više kao priprema za vremena koja dolaze!?

Vreme sadašnje

Ukoliko uspemo da zadržimo kritičku distancu prema spoljašnjoj realnosti, što je sve teže i teže (uskoro možda postane skoro i nemoguće?!), a time i moć objektivne opservacije, videćemo da ljudi današnjice žive u vidljivim i nevidljivim kavezima. Ti kavezi su različitih vrsta i formi, od konkretnih, fizičkih i geografskih do modernih, virtuelnih i najmodernijih – mentalnih. I čuvari su tu, sve prisutniji, da obave svoj posao u kavezima kojima su dodeljeni. Tu su i banane, samo što su one sve sintetičkije, neukusnije ili pak lažne, prividne…

Da se razumemo, kavezi su oduvek postojali za masu, na ovaj ili onaj način, da bi ona bila pod kontrolom moćnika. Kad više ne bi moglo, pravili su se ratovi, krize, raznorazne prisile, nasilja i eliminacije, koncentracioni logori i i dr. Stalna je bila potreba i za čuvarima, naravno, kao i za pomagačima, ulizicama i tasterima, kojih je oduvek bilo na raspolaganju na svim društvenim nivoima.

Ali ovo sada?! Pa, to je prava jagma u konkursu za dobijanje uloge čuvara kaveza! Posebno u ovoj fazi razvoja projekta „Covid 19“., na način kako se to odvija, preko regrutovanja i omasovljavanja nasilne grupe nazvane „vakseri“.

Vakseri protiv „antivaksera“

Regrutovanje nasilnih dobrovoljaca je u toku. Medijski prostor je tako skrojen da ih stimuliše i omogućava im nekontrolisano samopromovisanje u verbalne batinaše protivnika, a to su svi oni koji su precizno targetovani od strane gazdi mentalnih zatvora i njihovih upravnika. Izvor ovak

vih regruta je već obezbeđen u nepreglednom nizu „majmuna sa dna“, tabadžija, koji su opredeljeni da ostanu da dnu kaveza i da pri tome preuzmu inverznu ulogu agresora, u sopstvenom odbrambenom manevru lažnog bekstva iz uloge žrtve. Trenutno, njihov odaziv na vešto vođenu kampanju je impozantan!

Šta se u međuvremenu suštinski događa u javnim medijima, koji su posvuda  u svetu već pod čeličnom kontrolom svetskih moćnika?

Odgovor je vrlo jednostavan i očigledan. Svako ko postavi pitanje verodostojnosti bilo kog segmenta vođenja bilo koje njihove kampanje i rešavanja životno važnih pitanja, kao i postupaka protivnih dosadašnjoj medicinskoj naučnoj metodologiji koji se sprovode prilikom vođenja projekta nazvanog „Pandemija Covid 19“, proglašava se od strane medija i čuvara (čitaj štabova) već vidljivog mentalnog kaveza protivnikom, krvnim neprijateljem i metom za eliminaciju. Zatim se to prepušta „majmunima batinašima“ i takav protokol postaje vremenom legitiman! Krajnji cilj je da niko neće smeti da postavi bilo kakvo smisaono pitanje ili se suprotstavi nalozima vladaoca i nosilaca ovog projekta.

Nova normalnost

O Novoj normalnosti (NN – dvostruka negacija realnosti!?) biće više reči nekom drugom prilikom. Sada, kao podrška ovom tekstu, treba se držati definicije (ako je to uopšte definicija?!) koju su lansirali isti oni koji su 2016. legalizovali postistinu i fake news da bi mogli slobodno da vladaju svetom preko medija i ispranih mozgova. Ona govori o tome da je NN sve ono što ranije nije bilo normalno (suštinski prevod autora) a da sada postoji nova normalnost kojoj se treba prilagoditi, jer prošla normalnost se više nikada neće vratiti u naš dom!

Kada, dok nas (preostale malobrojne majmune koji još uvek vole istinske, ukusne i prirodne banane) još uvek drži stara normalnost i njeni vrednosni kriterijumi tumačenja realnosti, pogledamo šta je već ubačeno u novu normalnost, onda se suočavamo sa jezivom istinom. A ona je da su, najpre pod plaštom „kao da je normalno“ a zatim već kao „skroz normalno“, danas prihvaćene vrednosti, pojave i kriterijumi koji ne samo da nisu ni blizu stare normalnosti, nego su krajnje „nenormalni“, odnosno duboko patološki, posmatrano očima klasične psihijatrije.

Na ovakvu konstataciju su već spremni da nalete savremene (pseudo) naučne tabadžije – sveznalice, farmaceutski modifikovani plaćenici i isprani mozgovi. Njihov„ekspertski“ zadatak je da, uz pomoć preporučenih, izmišljenih i dozvoljenih nenaučnih argumanata (postisitina i fejk njuza) „prebiju“ prethodno potvrđene znalce. Naravno, uz usput već vrednosno iskorumpirano pitanje tipa: Pa, šta znači uopšte pojam „normalno“? Sve je to relativno, već izvesno vreme ponavljaju oni zdušno. Dalje, oni „znalački“ upućuju na konstataciju da je normalnost otprilike ono što je već prihvaćeno kao model ponašanja koji je u skladu sa postojećim modelom društvenog sistema, odnosno prosekom?!

E, tu smo! Sad će vaš čika, stari i iskusni psihijatar, da vam lepo objasni.

Normalnost i psihijatrija

Normalnost se u psihijatriji (naravno ovo ne važi za postistinsku i farmaceutski modifikovanu psihijatriju, koja se nameće već duže vremena novokomponovanim „copy-paste“ psihijatrima, „Bolonjacima“ i sl.) ne poistovećuje sa prosekom. Primeri za to su prosek u kriminalnom okruženju, militantnom i zatvorskom okruženju i tome sl.

Normalnost se u psihijatriji definiše ujedno kao „…odsustvo psihopatoloških sadržaja…“ uz dominaciju zdravih psihičkih obrazaca u strukturi ličnosti i njenom ponašanju! Isto to, naravno, važi i za normalno, to jest zdravo društvo!!

A sada da ja vas pitam, šta je zapravo danas zdravo u strukturama i ponašanju ličnosti koje rukovode društvima, nameću im Novu normalnost i sprovode svakojake torture u sklopu postojećih društvenih sistema? I da li Novu normalnost (NN) ne treba zameniti termninom Nova nenormalnost (ponovo NN)? Čekam odgovor…

O novim kretenima

Kretenizam je medicinski termin koji podrazumeva stanje telesne i duševne zaostalosti, zakržljalosti, koja nastaje usled razvoja bolesti tireoidee nedostatkom bitnih supstanci u ishrani u toku rasta i razvoja.

Međutim, mi smo već svedoci istih efekata na duševni i telesni razvoj koji proizvodi Nova normalnost i uticaj čuvara zatvora u tom novom svetu. Pošto u NN svetu postoji mogućnost stvaranja novih definicija, slobodno možemo takve malformacije, kako bi to nazivali po ugledu na kriterijume iz Stare normalnosti (SN), ili normalnosti, kako je to već ustoličeno u Novoj normalnosti, nazvati Novim kretenima (NK)!

A, zašto da ne?!

Po definiciji, novi kreteni su društveni prozvod koji nastaje usled gluposti, neznanja, kao i sveznanja stvorenog na bazi neistina. Odnosno, to je stari vid duševne zaostalosti koja je u Novoj normalnosti prevedena u napredak!

Zaključak

Jasno se iz svega prethodno navedenog izvodi zaključak da su i majmuni i banane i vakseri i antivakseri i novi kreteni važni zamajci kretanja Nove normalnosti u pravcu svetle budućnosti!

NN Budućnost

Jasno je već da će budućnost u Novoj normalnosti, pored vladajućih čovekolikih monstruma i njihovih sluga, institucionalizovanih humanih mutanata, bitno određivati i nova ljudska sila u vidu mase „majmuna sa dna kaveza“, nemilosrdnih medijskih tabadžija i mase novih društvenih kretena.

Preporuka

Produžite da uživate u Novoj normalnosti i da je svesrdno podržavate ! Ovaj tekst je upravo stvoren zbog toga…

www.zvonkodzokic.com

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s